Демонстранти, настояващи за права и свободи и против корупцията, подпалиха в сирийския град Дераа щаба на управляващата партия Баас, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местни жители. Те подпалиха също Съдебната палата и клоновете на две телефонни компании.
Едната от компаниите, Сириятел, е собственост на братовчед на президента, посочва агенцията, цитирана от БТА. Един от участниците в протестите беше убит по рано днес. Той е петата жертва,  откакто в петък започнаха протестите срещу сирийския управляващ елит в Дераа.
Президентът Башар Асад е уволнил губернатора на Дараа - Фейзал Холтум, с надеждата да възстанови реда в района. 

Йеменският президент Али Абдула Салех пък уволни тази вечер правителството на фона на ескалиращите протести срещу самия него. От един месец йеменците искат Салех, който управлява от 32 години, да си отиде. Въстанието срещу него бе окървавено през последните дни, когато силите за сигурност стреляха срещу демонстрантите в столицата и южната част на страната. Близо 100 души са загинали досега.  

Десетки саудитци също протестираха в Рияд, настоявайки за освобождаването на хиляди задържани без съдебен процес в продължение на години. Протестиращи са били арестувани, заявиха очевидци.

В Оман близо 200 работници от две петролни рафинерии протестираха за по-високи заплати, след като отстъпките пред населението на султан Кабус бен Саид не успяха да преодолеят разногласията и да смекчат недоволството. Протестиращите се оплакаха, че са сред най-ниско платените петролни работници в Персийския залив.  

Силите за сигурност в Бахрейн пък арестуваха лидера на опозицията Набил Раджаб. Той обвини военните подразделения в Бахрейн и Саудитска Арабия в насилствени акции срещу мирното население, включително в използването на вертолети "Апачи" срещу протестиращите.